Šperky s hematitem nastolí v mysli i těle mír

Zdobíte se rádi přírodními materiály? Šperky s hematitem jsou pro vás to pravé. Krásně se lesknou, navíc mají mimořádné účinky na naše tělo.

Hematit je jeden z nejmocnějších kamenů. Odvede z těla negativní energii, uvede tělo do rovnováhy, nastolí v něm klid a mír. Přezdívá se mu „kámen mysli“, protože stimuluje koncentraci a posiluje myšlení, paměť a logické uvažování. Napomůže utřídit si myšlenky a dojít k vysněnému cíli.

 

Jak hematit vypadá?

Hematit je klencový minerál černé, stříbrné nebo kovově šedé barvy, který se krásně leskne. Prach po rozdrcení bývá červený, odtud jeho název, který má původ v řeckém haĩma – αιματoεις. Starší generace ho možná zná pod názvem krevel.

Patří mezi projektivní kameny s mužskou energií jang, je spojen s kořenovou základní čakrou. Jeho elementem je oheň, doporučuje se pro znamení Vodnáře, Berana, Pannu, Štíra a Kozoroha.

Jeho naleziště jsou v Severní Americe, Brazílii, Velké Británii, Itálii, Německu, Švýcarsku, Švédsku i Rusku.

Vyžaduje pravidelnou očistu, nejlepší je položit ho jednou za měsíc na pár hodin na průzračné krystaly. Během takového čištění se současně nabije.

IMG_5217 (1)

 

Proč si vybrat šperk s hematitem?

Hematit má dva charakteristické rysy, které ho vyčleňují od ostatních léčivých kamenů. Obsahuje velké množství železa a násobí účinky jiných polodrahokamů.

  • Hematit dodá lidem sebevědomí, odvahu a vytrvalost.
  • Kolem toho, kdo jej nosí, vytváří ochrannou zónu.
  • Má léčivé schopnosti, mezi které patří schopnost zastavovat krvácení, léčí oběhovou soustavu, udržuje krev čistou.
  • Zmírňuje křeče v dolních končetinách, pomůže i při křečových žilách.
  • Podporuje správnou funkci ledvin.
  • Z těla odvede negativní energii.
  • Harmonizuje spojení mezi tělem, duší a myslí.
  • Bojuje s úzkostí a záchvaty strachu.
  • Pomůže při nespavosti, jeho sílu využijete i při odvykání od kouření, alkoholu a jiných zlozvyků.

 

Jaké šperky s hematitem jsou nejoblíbenější?

V esoterice se hematit řadí mezi mocné a velmi silné kameny. Už od pradávna lidé věří, že jim hematit dodá energii, napomůže organismu regenerovat a léčit. Proto se zdobili náramky. Jinak tomu není ani dnes, náramky s hematitem jsou stále TOP u žen i mužů. Ozdobte své zápěstí decentním náramkem, který se hodí pro každou příležitost.

 

Náramky nenosíte, dáváte přednost spíš náhrdelníkům? Pak tu pro vás máme korále z hematitu, které nastolí klid a rovnováhu těla i mysli. Když změníte názor, snadno z náhrdelníku vykouzlíte náramek. Stačí ho omotat kolem zápěstí a je to.

 

Královnou noci se stanete díky stříbrné nebeské slze s hematity, která má kouzelnou moc splnit každičké přání.

 

806-4_p8030164(1)