Jaký je význam a symbolika perel?

Malé, lesklé, kulaté. Přesně tak vypadají perly, které zdobí nejeden šperk. Ty přírodní nemají úplně pravidelný tvar, v tom ale spočívá jejich krása. Jaká je jejich symbolika?

Perla je překrásný drahokam, který je spjatý snad s každým náboženstvím. Je ztělesněním moci, štěstí a moudrosti, je jim přisuzována kouzelná i léčivá moc. Vybírat je můžete podle typu, tvaru, povrchu, perletě, lesku a barvy.

Víte, že o ceně rozhoduje nejen tvar (nejžádanější a nejdražší je ten kulatý), typ (mořská, sladkovodní, umělá), ale i tloušťka perleti?

 

Perla je osobní ochranný amulet

Perly mají od pradávna magický význam. Odráží krásu ženy, pomáhají nalézt duševní rovnováhu, pokoru, značí podstatu ženy.

Přivolávají štěstí a zdraví, chrání před negativní energií. Značí čistotu, vyrovnanost a štědrost. Dokáží posílit vaší intuici, pomohou vám dosáhnout vytyčených cílů.

Víte, že už naši předci věřili, že perly umožňují propojit materiální svět s tím duchovním? Podle perských legend jsou perly slzami bohů, staré indické legendy zase hovoří o tom, že perly jsou měsíční rosou, která se pomocí božských sil proměnila uvnitř schránek v perlu.

Perly mají i léčivé účinky. Mírní bolesti, pomáhají při reprodukčních potížích i při nemocech kůže. Pomáhají proti vyhoření, mají pozitivní účinky na zažívací ústrojí.

ERB-18-PLATA-PE

 

Nejsou perly jako perly

Perly miluje snad každá žena. Kdo by se taky nechtěl ozdobit krásným perlovým náhrdelníkem nebo náramkem? Na trhu najdete dva druhy perel. Jedny jsou přírodní, ty druhé jsou syntetické.

Ani to ale není konečné dělení. Přírodní neboli pravé perly můžeme dál dělit na mořské a sladkovodní. Oboje vyrůstají v lastuře perlorodky, mořské perly jsou známější a dražší.

Víte, že pravé perly jsou přírodní produkt, takže co perla, to originál? Drobné rozdíly najdete jak v jejich tvaru, tak barvě a lesku.

Umělé (syntetické) perly se vyrábí průmyslově, všechny jsou stejné. Mají dokonalý tvar, stejnou barvu i lesk. Poznáte je hlavně podle nízké ceny.

 

Perly podle horoskopu

Perly jsou ideální pro lidi narozené ve znamení Kozoroha, Ryb, Blížence, Raka a Vah. Pojí se se čtvrtou srdeční a šestou čelní čakrou.

ERE-LILPE

 

Jak je to s barvou perel?

  • Bílé perly symbolizují čistotu, nevinnost a nový začátek.
  • Modré perly přivolávají lásku.
  • Růžové perly hovoří o slávě, úspěchu, ochraně a štěstí.
  • Béžová perla symbolizuje jemnost, dobrosrdečnost a nenápadnost.
  • Černá perla odkazuje na úspěch.
  • Zlatou perlu v přírodě nenajdete, jde jen o zlatavý nádech bílé nebo béžové perly. Přesto má svou symboliku. Bohatství, velkorysost a šlechetnost.
  • Perly zeleného odstínu vám přinesou klid, mohou symbolizovat i nový začátek.
  • Šedé perly odhalí, co je ve vás autentického. Víte, že patří spolu s bílými, růžovými a fialovými perlami mezi ty nejoblíbenější a nejžádanější?
  • Fialové perly symbolizují sjednocení.
  • Meruňková perla uvolňuje a povzbuzuje otevřenost a upřímnost.

 

Perly jsou překrásné, od pradávna hodně ceněné, opředené mnoha mýty a legendami. Když je darujete někomu, na kom vám záleží, budou mu přinášet štěstí. Tak na co ještě čekáte?