Jak funguje Lapač snů?

Spánek je pro naše tělo nepostradatelný. Musí ale být kvalitní a ničím nerušený. K tomu, abyste zahnali zlé sny, může posloužit i lapač snů. Jak vypadá a proč si ho pořídit?

62540289_717090472055785_8528792124768911360_n

 

Co je lapač snů?

Už dávno nepatří jen do příbytků Indiánů. Stále častěji se s nimi setkáváme v našich ložnicích i my. A nejen tam. Motiv lapače snů je oblíbený i jako ozdoba v podobě šperků, obrázků i tetování.

Vraťme se ale o mnoho let zpět. Poprvé se s lapačem snů setkáváme u indiánských kmenů. Měly podobu dřevěného kolečka vytkaného pavučinou z rostlinných vláken, kožených řemínků nebo zvířecích šlach obarvených na červeno. Věšely se nad dětské kolébky.

Podle pověsti první lapač snů vyrobila babička, kterou trápilo uplakané vnouče. Neklidný spánek neznamenal fyzické trápení, ale špatné sny, které na nás posílají zlí duchové.

 

Jak lapač snů vypadá?

Základem je proplétaný kruh, na kterém jsou zavěšeny různé ozdoby, nejčastěji peříčka. Každá část má svůj význam.

  • Pavučina zachytí špatné sny, které denní světlo ráno zničí.
  • Dobré sny pak po peříčku sklouznou zpět do duše spícího člověka.

 

ERP-DREAM_všechny

 

Kam lapač snů umístit?

Indiáni lapače snů věšely nad kolébky. Chránili tak dětský spánek od zlých snů a zároveň zabavili dítko. Vítr hýbal peříčky, což děti zaujalo natolik, že zapomněly i naříkat.

Lapač snů ve smyslu šamanské víry musí být zavěšen na okně, kterým do místnosti přichází první sluneční paprsky. Okno ale nesmí být daleko od postele, což zase nesedí s umístěním postele podle učení feng-šuej. Snažte se tedy lapač snů umístit ideálně nad postel jako staří indiáni.

 

Lapač snů jako šperk

Ne každý si chce něco věšet nad postel. Někdo je možná i alergický na peří. Jak si s tím poradit, když si i přesto chcete užívat klidného spánku plného sladkých snů? Ozdobte se šperkem s motivem lapače snů. Volit můžete mezi náramkem, náušnicemi nebo přívěskem.

Přes den bude zdobit vaše tělo, v noci ho uhlídá před zlými sny. Nechá k vám proniknout jen ty dobré. Pavučinka uprostřed kruhu lapí negativní energie a zlé sny. Peříčko zafunguje jako další filtr a do vaší mysli pustí jen dobré sny.

Když budete lapač snů nosit neustále při sobě, všechna nejkrásnější přání se začnou plnit. K tomu, aby správně fungoval je třeba brát lapač snů s sebou na sluníčko, které ho vyčistí od zlých snů a kde dobije svou kouzelnou moc.

ERP-DREAM-BI_1

 

Náš tip: Neradi spíte ověšeni šperky? Pak si je navlékněte na šňůrku nebo korálky a zavěste nad postel. Lapač snů bude fungovat i tak.

Ochraňte své já před energií špatných snů. Noste svůj lapač neustále při sobě a vytvořte tak negativním silám nepřekonatelnou překážku!