Historie výroby stříbrných šperků

Stříbro patří mezi první kovy, které člověk začal zpracovávat. Využívá se v mnoha odvětvích, jedním z nich je i výroba šperků.

Víte, že umělecké zpracování stříbra má svůj původ už v době Byzantské a Egyptské říše?

 

Ohlédnutí do minulosti

Stříbro, latinsky Argentum podle zářivě bílého lesku, je ušlechtilý kov bílé barvy, který se vyznačuje nejlepší elektrickou a tepelnou vodivostí ze všech známých kovů. Má dobrou kujnost a dobře se odlévá. Využívá se ve šperkařství i v elektronickém a fotografickém průmyslu. Ve středověku se využívalo jako platidlo.

Víte, že stříbro patří mezi drahé kovy, pro které je typický vysoká chemická stabilita?

Těžba stříbra má hluboké kořeny. První nálezy opracovaného stříbra jsou staré víc než 4 000 let, hodně stříbrných šperků se našlo v hrobech chaldejských králů.

 

ERN-LILHEARTWIN_1

 

Historie stříbrných šperků

Už od dob dávno minulých se lidé rádi zdobili. Nejdřív květinami, kameny, mušlemi apod. Když se pak naučili opracovávat kovy, projevilo se to i na zdobení. Kromě zbraní si totiž občas ukuli i nějaký pěkný šperk.

Počátky stříbrných šperků v Čechách se datují s nástupem křesťanství. Stříbrné šperky se vyráběly v klášterech a sídlech panovníků.

Víte, že Čechy patřily v minulosti díky těžbě stříbra mezi nejbohatší evropské země? Nejznámější těžiště stříbra se nacházelo v Kutné Hoře. Dnes jsou největšími producenty stříbra Mexiko, Kanada, Peru, USA a Austrálie.

 

Stříbro a stříbrné šperky rostou na popularitě

Stříbro je krásné a svěží, šperky z něj jsou elegantní, moderní a pěkné na pohled. Pro výrobu šperků se využívá slitina stříbra a mědi, kdy 92,5 % tvoří stříbro a zbylých 7,5 % pak příměsi.

Víte, že stříbro je náchylné k černání? Proto se při výrobě některých šperků přistupuje k povrchové úpravě, která zvyšuje kvalitu šperku a jeho odolnost. Šperk se pokryje tenkou vrstvou rhodia.

 

Anděl_stříbro_04

 

Jak stará je tradice šperků Engelsrufer?

Historie značky Engelsrufer se začala psát v roce 1998, kdy Sabine a Mario Martini otevřeli ve Schwebachu spůj první obchod s hodinkami a šperky. Už od začátku chtěli být co nejblíž zákazníkovi a nejdůležitější pro ně byla jeho spokojenost.

Toužili na trh uvést jedinečný produkt, který je bude jasně identifikovat. Tím se v roce 2010 staly ručně vyráběné šperky, při jejichž výrobě se klade důraz na každičký detail a jedinečnost – šperky Engelsrufer.

Náš tip: Patříte mezi milovníky šperků, a kromě jejich krásného vzhledu je pro vás důležité i jejich poselství? Vyberte si z naší široké nabídky andělských šperků Engelsrufer.

Nastávající maminky potěší klícka s jemně cinkající rolničkou, každého bez výjimky ochrání přívěšek Anděla, který přivolá Strážného anděla pokaždé, kdy to bude třeba. Ochranu před vším zlým vám poskytnou andělská křídla, vedle nešlápnete šperkem s motivem stromu života.

 

ERC-WING-R