Ruka Fátimy vás ochrání před špatnou energií

Každý z nás má něco, co mu přináší štěstí. Někdo nosí svůj talisman neustále u sebe, někdo ho má jen ve své mysli. Jedním z tajemných symbolů, které nosí štěstí a chrání své majitele před špatnou energií je i Ruka Fatimy. Jak vypadá? K čemu slouží?

Ruka Fatimy je mocný ochranný symbol, který představuje božské vedení, ukazuje správný směr, kterým máte jít svou životní pouť, zbavuje strachu, dodává sebevědomí, chrání slabé a nemocné.

 

Jaký je význam jména Fatima?

O své nositelce říká, že mluví pravdu a má to štěstí, že s ní promlouvají i andělé. Samotné jméno představuje duševní čistotu, dodává sílu a duševní moudrost. Podporuje plodnost a chrání nastávající maminky i novorozence. Přináší štěstí, vnitřní sílu a udržuje vašeho Anděla strážného v bezprostřední blízkosti.

 

Jak Ruka Fatimy vypadá?

Amulet ve tvaru pravé dlaně s lidským okem uprostřed, které symbolizuje intuici a prozřetelnost může být ve dvojím provedení.

  1. Tři vztyčené prsty u sebe představují štěstí, které i přitahují.
  2. Prsty odtažené od sebe chrání před uhranutím a odpuzují negativní energii.

 

Kde se Ruka Fatimy vzala?

Tento tajemný symbol a talisman je známý po celém světě. Své místo má jak v severní Africe, tak na Blízkém východě. Setkáte se s ním jak u islámské, tak u židovské víry.

Původ samotného amuletu, který známe také pod pojmem hamsa, sahá až do období starověké Mezopotámie, kde se objevuje jako ochranný symbol bohyně Ištar. Tehdy představoval univerzální znamení ochrany.

Ve starověkém Egyptě měl amulet podobu ruky se dvěma vztyčenými prsty (představovaly božský pár Isis a Osirise), palec označoval jejich syna Hora. Měl zajistit ochranu nad dítětem v podobě duchů jeho rodičů.

Hamsa se objevuje i v kabalistických spisech, kde funguje jako hebrejské písmeno shin. Reprezentuje ženskost, podporuje plodnost a zdravé těhotenství, chrání před nebezpečím, ochraňuje slabé a nemocné. Symbolizuje sílu, moc a požehnání.

 

Poznejte sílu amuletu i vy

Hlavním významem symbolu je ženskost. Svou majitelku ochrání před špatnou energií i možným nebezpečím, podpoří její plodnost, kojení a těhotenství. Ženy si mohou amulet pořídit v podobě šperku.

Co takhle náušnice Ruka Fátimy? Nebo náhrdelník či náramek s přívěškem? Ať už si vyberete kterýkoli šperk, vězte, že vás ochrání před uhrančivým pohledem, bude vás držet na míle daleko od negativní energie, do vašeho života přinese štěstí a požehnání.

Nechte vyniknout přívěsek na zápěstí nebo v dekoltu. Náušnice zavěste do uší a mějte svého Anděla strážného neustále po ruce.

 

Náš tip: Máte rádi originální, a přesto jemně zdobené šperky? Sáhněte po stříbrném náhrdelníku Ruka Fátimy s markazity. Hodí se ke každodennímu nošení i pro slavnostní chvíle. Markazit navíc pomůže ve vypjatých chvílích, pročistí vaši krev a ovlivní i stav a vzhled vaší pokožky.