Pánové, víte, jak vybrat šperk pro vaši drahou polovičku?

Štědrý den už pomalu klepe na dveře, děti už jistě napsaly dopis Ježíškovi. Přály si hromadu hraček, možná i nějakou tu knihu, společenskou hru nebo stavebnici. A co vy? Už jste taky napsali svůj dopis? Nebo taky všem kolem sebe říkáte, že nic nepotřebujete a necháte tak své nejbližší, aby si lámali hlavu nad vhodným dárkem? Pro pány máme jeden tip. Šperkem pro ženu nikdy nic nezkazíte.

 

Šperkem žádná nepohrdne

Šperky zdobí lidstvo už po dlouhá tisíciletí, nejstarší měly podobu provrtaných mušlí a jsou staré asi 100 tisíc let. Postupně se lidé začali zdobit náhrdelníky, sponami, záušnicemi a dalšími ozdobami, mnohé z nich sloužily i jako amulety, které svého majitele měly chránit před zlými silami.

Dneska se šperky vyrábí z drahých kovů a kamenů, třpytí se, a hlavně ženy se jimi každý den rády zdobí. Nemusí na nich ani nutně být žádný blyštivý diamant. Stačí, že jde o šperk darovaný z lásky.

 

Šperk musí podtrhnout krásu ženy a její výjimečnost

Každý muž chce svou partnerku vidět šťastnou. Chce ji potěšit, vyčarovat jí úsměv na tváři a získat si její přízeň. Jak jinak toho dosáhnout než láskou? Když k ní přidáte krabičku se stylovým šperkem, máte vyhráno. Jak ho vybrat?

IMG_6935 (1)

 

Tip číslo jedna: Naslouchejte a pozorujte

Klíčem ke správnému výběru je žena samotná. Podívejte se, jaké šperky nosí, poslouchejte, které by si přála. Určitě jste šli aspoň jednou kolem klenotnictví a její zrak na nějakém kousku spočinul. Zavzpomínejte a věnujte jí ho jako vánoční dárek.

 

Tip číslo dva: Napovědět může i povaha

Elegantní dámy rády vystavují šperk na odiv a chlubí se jím, tak sáhněte po výrazném šperku, klidně s nějakým větším kamenem. Co takhle Andělský zvonek s rolničkou? Je originální, na světě nenajdete dva zcela totožné. Každá rolnička totiž vydává maličko jiný zvuk.

Zasněné duše nebo ženy sportovního typu dají naopak přednost nenápadnému šperku bez výrazného zdobení. Co takhle přívěšek nebo náušnice ve tvaru andělského křídla, které se postará o to, aby vaše milovaná polovička byla vždy v bezpečí?

ER-01-M

 

Tip číslo tři: Nahlédněte do šatníku

Šperky je třeba vybírat i podle stylu oblékání. Nosí jednoduché šaty a blůzky, které nejsou nijak zdobené? Můžete sáhnout jak po jemném šperku, tak po nějakém tom výraznějším. Má v šatníku puntíkované, pruhované či květované šaty, sukně, svetry a blůzky s volány? Pak sáhněte po jednoduchém šperku.

 

Tip číslo čtyři: Jakému kovu dáte přednost?

Rozmýšlíte, zda vsadit na zlato, stříbro nebo nějaký jiný kov? V ideálním případě sáhněte po tom, který žena nosí.

Má ráda stříbro? Pak vsaďte na to rhodiované. Na jeho povrchu se nachází tenká vrstva rhodia, které šperku zajistí vyšší odolnost, potlačí oxidací a zajistí, aby se šperk krásně lesknul. Preferuje zlato? Všimněte si, zda jde o žluté, bílé nebo růžové. Zajímavá je i jejich kombinace.

 

Tip číslo pět: Povzneste šperk na vyšší úroveň

Pamatujete, co jsme si říkali na začátku? Že dřív šperky sloužily i jako amulety? Proč by tomu tak nemohlo být i dnes? Co takhle ženě věnovat přívěšek ve tvaru anděla ručně osázeného zirkony, který se stane jejím andělem strážným? Že je jeden anděl málo? Doplňte přívěšek o andělské náušnice.

ERP-ANGEL-SG